Trevlig midsommar och SIB-Nytt nr 2

Vi hoppas ni finner gott nöje med ett fullspäckat nummer med reportage från årsmötet i Jönköping, domarseminariet, en ordentlig genomgång av Sibiriska kattens päls, som inte var med i Madde Stumsners och Roseanne Forslunds artikel i Våra Katter tidigare i år. Vidare kan ni läsa om hur det är att vara ung med sibbe, vårt färggalleri, rapport från testhemsgruppen och mötesrapporter från lokala grupper!

Vi tackar Ingrid Näslund, Elisabet Lagerman, Marina Johansson, Roseanne Forslund, Joanna Nilsson, Per Sautermeister, Madde Stumsner, Anna Elmdahl, Katerina Pergament som skrivit artiklarna i detta nummer, och inte minst Katarina Sjöberg som gjort grafiska formen.

SIB-Nytt nr 2 finns tillgängligt för SäSK medlemmar på Medlemssidorna. Saknar du lösenord, maila kassor@sibiriskkatt.se och be om ett nytt.

Som förra gången publicerar vi här ledaren.

[divider]

Ledare SIB-Nytt Nr 2, 2014

Förra numret var vi glada över att vår fina ras växer och skördar fantastiska framgångar, och just nu är vi lika glada över att vår förening också växer! Efter två år av vikande medlemsantal har vi rivstartat året och redan ökat medlemsantalet med mer än 20% – över 50 nya medlemmar – jämfört med 2013! Vi har just nu den starkaste tillväxten i medlemsantal sedan 2005 vilket glädjer oss storligen!

Vi vill därför här speciellt uppmärksamma alla nya och ny-gamla medlemmar; Ni är alla Varmt Välkomna till Sällskapet Sibirisk Katt! Vi hoppas att ni finner vårt arbete för den Sibiriska katten, kattägaren och kattägandet relevant och intressant. Har ni idéer och återkoppling på utvecklingen av föreningen, hör gärna av er!

Vi vill också framföra vårt varmaste tack till alla lojala uppfödare som erbjuder sina kattungeköpare och fodervärdar ett medlemskap i SäSK! Det är ni som bygger vår förening – ett stort tack för att ni tror på och bidrar till vårt arbete! Läs mer på sidan 21 varför några av våra uppfödare bjuder på ett medlemskap i SäSK.

Vi fick en fantastisk årsmöteshelg i Jönköping i slutet av mars. Allt var arrangerat med den äran av Titti Backteman och Annelie Ericsson, båda från Jönköpingstrakten. Att som Titti och Annelie gjorde, erbjuda hjälp mer intensivt över en kortare tid uppskattas enormt av alla oss med längre mandat. Läs mer på kommande sidor om två dagar fyllda av hög energi, varm och vänlig samvaro och ”full fart framåt, uppåt”, för det blev, som vi skojade om, en ”skiijtbra” helg!

Vi jobbar oförtrutet vidare för att utveckla föreningen, och laddar just nu för den stora hälsoenkäten under hösten. Tänk, vilken glädje att få mer fakta om hur hälsan är i vår fantastiska ras. Vi är nog många som är spända och förväntansfulla! Håll utkik i mailboxen och på vår hemsida, vi skickar ut mer information och en länk till en digital hälsoenkät efter sommarledigheten.

Vi önskar er alla på två och fyra ben en riktigt härlig sommar!

Anna Elmdahl, ordförande
ordforande@sibiriskkatt.se