SäSK representerades i Trondheim 19 juli

bis_breed_trondheim_juli14_1_Fotor

Lördagen den 19 juli gick ras-BIS (s.k. Breed BIS) för första gången i Norge, och naturligtvis hade våra vänner i både Katteklubben Midt-Norge och SiV, Sibirkattens Venner, sett till att det var Breed BIS SIB, alltså sibirerna som fick äran att gå till den norska historien. En Breed BIS är en egen panel bara för en ras men är fullt godkänd i FIFé-sammanhang precis som en vanlig panel. Dessutom hölls en liten sibirspecial med sidogrenar, som exempelvis bästa päls, bästa kropp, storscharmören osv.
SäSK var självklart representerade tillsammans med vårt syskonförbund i Norge, Sibirkattens Venner, med både monter och under specialen.

Vår monter var välbesökt, där man kunde titta på vårt digitala bildspel, bläddra i SIB-Nytt och våra häften om att bland annat köpa Sibirisk Kattunge. Finns att ladda ner här på vår hemsida Att köpa Sibirisk kattunge.

bis_breed_trondheim_juli14_2_Fotor

Förutom att informera besökarna om vilken underbar ras den Sibiriska katten är byggdes goda relationer till Sibirkattens Venner, vilket är ett av de uppdrag som finns i våra stadgar. Förhoppningsvis kommer det bli många fler gemensamma händelser till gagn för våra älskade sibbar, säger David Eriksson, marknadsansvarig i SäSK styrelse och Randi Heggdal, styrelseordförande i Sibirkattens Venner.

Extra roligt var såklart alla svenska framgångar!
I fyra grenar i specialen tog en och samma katt hem vinsten, både bästa päls, bästa huvud, bästa kropp och bästa fertila. Dessutom avslutades dagen med att samma katt blev BIS fertil hane i Breed BIS-panelen! Flera andra svenska katter visade framtassarna i den panelen också. Vågar nog säga att våra svenska sibbar borde ha hög svansföring en bra stund framöver.

SC Laguna Syberiana Izzy Babylovic, DSM. Ägare Britt Ellénius. Här med sin servicepersonal Tove och Anna Ljungberg.
SC Laguna Syberiana Izzy Babylovic, DSM. Ägare Britt Ellénius. Här med sin servicepersonal Tove och Anna Ljungberg.

Trots över 30 grader utomhus, och säkert ungefär detsamma i lokalen var det en mycket trevlig utställning.

Tips och önskemål om var vi ska finnas representerade med monter nästa gång tas tacksamt emot på david.eriksson@sibiriskkatt.se.

David Eriksson
Sällskapet Sibirisk Katt (SäSK)
Styrelsemedlem samt samordnare för marknadsföring

david.eriksson@sibiriskkatt.se