SIB-Nytt nr 4 2014

Styrelsen i Sällskapet Sibirisk Katt vill tacka våra medlemmar för ett fantastiskt 2014 genom att för första gången distribuera SIB-Nytt på papper. Vi kommer att utvärdera vad ni tycker och senare besluta vad vi har för möjligheter att erbjuda till er som gärna vill ha tidningen fortsättningsvis i pappersformat.

Vi önskar er trevlig läsning, fortsatt trevliga helger och ett Gott Nytt År!

Nedan publicerar vi ledaren till SIB-Nytt nr 4 2014, som vanligt ett fullmatat nummer med rapport från vårt extra årsmöte, Hälsorådets presentation av resultatet från hälsoenkäten, en sammanfattning av föreläsningen om infektionssjukdomar som Anja Kanold, leg veterinär och specialist i kattens sjukdomar, höll samt mycket annat!

SIB-Nytt nr 4 har skickats till alla enskilda medlemmar i SäSK, och återfinns också i digital form på medlemssidorna på www.sibiriskkatt.se.

[divider]

2014… vilket SäSK-år!

För att fira ett år som saknar motstycke vill vi ge er alla en julklapp: SIB-Nytt i tryckt format! Vi i redaktion och styrelse hoppas ni får trevlig läsning under helgerna!

Det känns fantastiskt att vi fortsätter växa så det knakar. Ett stort tack till alla engagerade funktionärer, och alla medlemmar som stöttar föreningen utan en synlig roll, t.ex. alla våra testhem! Tack också till er som lämnat stafettpinnen vidare, och ett kombinerat välkommen och tack till er som tagit stafettpinnen för att bära den och föreningen framåt en stund! Utan er blir det inget!

Vi är många som är engagerade och jobbar ideellt i SäSK då vi älskar den Sibiriska katten och vill den och rasen väl, och därför att vi tycker det är roligt att umgås på ett trevligt sätt med likasinnade. Låt oss hålla fanan av gemenskap och samverkan högt, låt oss prata med varandra om det goda, och ibland om det som är svårt också. Berätta för alla om allt trevligt och bra, och enskilt med berörd part om det som kan bli bättre. Låt oss fortsätta bära den fanan högt!

Jag vill gärna lyfta fram SIB-Nytts redaktion, stort tack till er, och speciellt Katarina Sjöberg! Katarina finns med oss som rådgivare och stöd, men har lämnat över det aktiva arbetet med layouten till Sara Wengle, som gjort ett mycket fint jobb med detta nummer.

2015 är strax på väg in, och vi är väl förberedda för ett spännande år. Årsmötet är bokat. Höstens rasseminarium är preliminärplanerat med att fira den Sibiriska kattens 15 år i vårt land! Min förhoppning att vi nu kan jobba mer med en än mer långsiktig, strategisk planering för SäSK under 2015 för den Sibiriska katten och rasens bästa. Vi har mycket att se fram emot!

Du hänger väl med oss 2015?

God Jul och Gott Nytt År!

Anna