Omplaceringar

Här presenteras annonser för omplaceringar av sibirisk katt. Ibland behöver våra medlemmar omplacera en katt av olika orsaker. Det kan exempelvis vara av orsaker som osämja i flocken, ändrad livssituation eller annat. Det kan även vara uppfödare som har fått tillbaka en kattunge strax efter en flytt pga. allergi. Det är endast kattens ägare som dessutom är medlem i Sällskapet Sibirisk Katt som får annonsera ut katter för omplacering. Finner du ingen katt för omplacering så har vi även annonssidor för kattungar till salu samt även för väntade kullar. 

Lägg in annons för omplacering av sibirisk katt

Om du behöver omplacera en av dina katter kan du annonsera ut den här. Det är endast du som är medlem i föreningen och som är ägare av katten som annonsera ut din sibiriska katt för omplacering.

Omplaceringar av sibirisk katt

Zaribs Queeny

Zaribs Queeny är idag 8 år och 0 månader.
Zaribs Queeny finns i Älvsjö i Stockholms län
Zaribs Queeny
Född: 2015-02-26
Kön: Hona
Färg: SIB as 11
Kastrerad: Ja
Queeny kallas Silvia och är en katt vi älskar väldigt mycket, med alla fina egenskaper man vill ha hos en fyrfota familjemedlem. Hon har charm, är kelig, mysig, rolig, personlig och ”knäpp” på ett härligt sätt, men hon behöver ett liv fritt från andra katter i sin närhet, vilket vi idag inte har. Silvia är en mycket social katt så hon behöver få bo i ett hem där någon oftast är hemma. Rätt hem, hos kattkännare och kattälskare, är viktigare än priset.
Kontaktuppgifter till ägaren
Björn Tannberg
0707601796

Information inför köp av katt

Som förening vill ständigt försöka dela med oss utav nyttig information såväl som tips och råd. Både riktat till uppfödare och inom avel såväl som till sällskapsköpare och gällande skötsel.
Försök läsa på och förbereda så mycket som möjligt innan ni hämtar hem katten. Vi har exempelvis vår checklista inför kattköp. Där listar vi råd och tips inför ett kommande köp och vad man bör kolla upp, införskaffa och åtgärda i hemmet innan man hämtar hem katten. 
Ytterligare en bra sida att läsa är skötselråd för sibirisk katt. Där förklarar och informerar vi om grundläggande skötselråd. Där kan ni läsa om pälsvård, hur man klipper klor eller hur man kan utfodra katten på ett berikande sätt och samtidigt aktivera den. Vi har även en lista över giftiga växter för hund och katt.

Läs gärna också om de avelsrekommendationer som SäSK tagit fram och kontrollera så att föräldradjuren är testade för HCM och PKD enligt innan avel.