Omplaceringar

Här presenteras annonser för omplaceringar av sibirisk katt. Ibland behöver våra medlemmar omplacera en katt av olika orsaker. Det kan exempelvis vara av orsaker som osämja i flocken, ändrad livssituation eller annat. Det kan även vara uppfödare som har fått tillbaka en kattunge strax efter en flytt pga. allergi. Det är endast kattens ägare som dessutom är medlem i Sällskapet Sibirisk Katt som får annonsera ut katter för omplacering. Finner du ingen katt för omplacering så har vi även annonssidor för kattungar till salu samt även för väntade kullar. 

Lägg in annons för omplacering av sibirisk katt

Om du behöver omplacera en av dina katter kan du annonsera ut den här. Det är endast du som är medlem i föreningen och som är ägare av katten som annonsera ut din sibiriska katt för omplacering.

Omplaceringar av sibirisk katt

Pomadka Ivanov Ples *RU

Pomadka Ivanov Ples *RU är idag 4 år och 0 månader.
Pomadka Ivanov Ples *RU finns i Bro , Upplands-Bro i Stockholms län
Pomadka Ivanov Ples *RU
Född: 2020-05-02
Kön: Hona
Färg: SIB g 22
Kastrerad: Ja
Pomadka är en vacker blåsköldpadda och rysk import med stamtavla och är om registrerad i Sverak. Hon har fått en kull på 4 och även dom helt underbara i sitt temperament. Pomadka är verkligen en super trevlig, super snäll, social och älskar sin människa. Hon har just fyllt 4 år och är kastrerad i april. Vi valde att kastrera henne då hon inte passar ihop med sin jämnåriga ”kompis” från ironiskt nog USA som kan vara lite dominant:)
Vi har även gjort en tandkontroll på henne och den 30 /5 har vi en tandläkartid för borttagning utav en del tänder bak i käken som var dåliga men efter det är hon som ny igen. Vi vill att hon får ett par veckor att läka tandköttet och komma i fas igen innan det skulle kunna vara möjligt för henne att kunna flytta till ny familj. Hon är försäkrad i Svedea och den försäkringen går lätt att ta över. Pomadka är van vid våra hundar så snäll annan kattvan van hund går bra. Vi vill inte att hon ska få gå på fri tass utomhus .
Är du/ni intresserade utav att låta Pomadka bli en del utav er familj så är du/ni varmt välkomna att höra av er till mig Susanne Bornestrand.
Kontaktuppgifter till ägaren
SE* Frozen Tundra's
Susanne, Per Bornestrand
0730-861102

SE*Jamtkattas Apollon

SE*Jamtkattas Apollon är idag 1 år och 5 månader.
SE*Jamtkattas Apollon finns i Hammerdal i Jämtlands län
SE*Jamtkattas Apollon
Född: 2022-12-12
Kön: Hane
Färg: SIB ns 09 24
Kastrerad: Nej
Apollon är 15 månader och är en otroligt gosig och kelsjuk katt som älskar att ligga i knäna och bli kliad. Han är född hos oss och har växt upp med hundar, barn och en grupp andra katter. Tolererar det mesta utan protester, är inte rädd och är väldigt nyfiken av sig. Kommer som ett skott när man ropar eller visslar. Är van vid kattgård och vara lös ute under uppsikt, vilket han älskar, och på sommaren snoka runt eller sitta i långgräset och spana på allt som händer runt omkring och smyga på fåglar, vilket sällan går så bra då han är alldeles för ivrig. På vintern springer han gärna runt i snön och leker med hunden eller jagar snöbollar.
Vi klipper inte klorna då han är väldigt lydig att inte klösa på annat än det som är tillåtet, vilket är klöspelarna inne och träden i utegården.

Anledningen till omplaceringen är att vi pga en löpperiod i kombination med hans könsmognad, flyttade honom från gruppen under några veckor och då han kom tillbaka blev dynamiken i gruppen så förändrad att det utlöste bråk och dispyter vilket inte är rättvist för någon av katterna.
Så det är med stor sorg i hjärtat vi är tvungna att omplacera honom för allas bästa.
Då planen var från början att kanske ha honom som avelskatt så ser vi att han helst kommer till någon som inte bor alltför långt bort så att vi kan fortsätta ha kontakt och som är öppen för ett eventuellt avelssamarbete.
Är du intresserad av denna härliga gosekatt så kontakta oss via mail och berätta lite om dig själv och vad du kan erbjuda och finns det frågor så svarar vi gärna på dessa.
Önskas fler bilder eller videos så kan vi skicka via mail.

mvh SE*Jamtkattas
Stamtavla
Kontaktuppgifter till ägaren
SE*Jamtkattas
Per Jönsson

Anna

Anna är idag 7 år och 11 månader.
Anna finns i Hammerdal i Jämtlands län
Anna
Född: 2016-05-23
Kön: Hona
Färg: SIB fs 09 24
Kastrerad: Nej
Anna, snart 8 år, är en stadig och ganska bestämd madam som tycker att livet i en större grupp katter är lite för kaotisk och söker därför en lugnare tillvaro.
Vi ser helst att hon förblir innekatt med tillgång till utegård eller liknande då hon utvecklat en förvånande smidighet för att krypa ur alla selar vi har provat. Hon älskar att vara ute men kan dra iväg av nyfikenhet så därav har vi, för hennes säkerhets skull, inte låtit henne få fri utevistelse.
Hon kom till oss som omplaceringskatt och med tiden då katteriet har växt, märker vi att hon inte tycker om när det är för mycket stök och rörelse omkring sig vilket det fort blir i en kattuppfödning. Så därför tror vi att hon skulle må bättre hos någon som har lite mer tid för bara henne eller möjligen bara en till annan katt.
Anna är van vid hundar även om hon tycker att dom inkräktar på hennes privata sfär lite grann ibland, så lugna hundar går bra.
Har ni ingen hund så fungerar Anna nästan likadant då hon är rätt vaktig av sig och brukar, precis som en hund, morra om det händer konstiga saker utanför fönstren eller om hon hör nån hund som skäller.
Hon är väldigt social och gosig av sig så hon kommer gärna och hälsar när det kommer besök och hon ligger gärna i knäna när tillfälle ges.
Hon älskar mat och tar alla chanser att äta allt gott hon får tag i, speciellt kattungemat, vilket är ett litet problem i en uppfödning där kattungarna har fri tillgång.

Är du intresserad av denna mysiga kattmadam så kontakta oss via mail och berätta lite om dig själv och vad du kan erbjuda och finns det frågor så svarar vi gärna på dessa.
Önskas fler bilder så kan vi skicka via mail.

mvh SE*Jamtkattas
Stamtavla
Kontaktuppgifter till ägaren
Per Jönsson

Information inför köp av katt

Som förening vill ständigt försöka dela med oss utav nyttig information såväl som tips och råd. Både riktat till uppfödare och inom avel såväl som till sällskapsköpare och gällande skötsel.
Försök läsa på och förbereda så mycket som möjligt innan ni hämtar hem katten. Vi har exempelvis vår checklista inför kattköp. Där listar vi råd och tips inför ett kommande köp och vad man bör kolla upp, införskaffa och åtgärda i hemmet innan man hämtar hem katten. 
Ytterligare en bra sida att läsa är skötselråd för sibirisk katt. Där förklarar och informerar vi om grundläggande skötselråd. Där kan ni läsa om pälsvård, hur man klipper klor eller hur man kan utfodra katten på ett berikande sätt och samtidigt aktivera den. Vi har även en lista över giftiga växter för hund och katt.

Läs gärna också om de avelsrekommendationer som SäSK tagit fram och kontrollera så att föräldradjuren är testade för HCM och PKD enligt innan avel.