Väntade kullar

Här presenteras annonser för väntade kullar av sibirisk katt. Det är endast uppfödare som är medlemmar i Sällskapet Sibirisk Katt som får annonsera ut väntade kullar. SäSK har rekommendationer inför avel gällande HCM- och PKD-test samt även för maximal inavelsgrad. Du kan läsa mer om detta samt om andra tester som även de kan vara bra att göra på sidan avelsrekommendationer. Skulle du inte hitta några väntade kullar så har vi även annonssidor för kattungar till salu samt även för omplaceringar. Trycket på sibirisk katt är stort och inte alla uppfödare hinner lägga ut en annons innan katterna är tingade. Kolla gärna igenom vår lista över uppfödare, där du kan se information på deras hemsidor eller facebook och även kan komma i kontakt med uppfödare direkt. 

SäSKs rekommendationer inför avel

HCM test

HCM är en allvarlig hjärtsjukdom som vi rekommenderar att man scannar för. Senaste tester bör ej vara äldre än ett år för föräldradjur som är under 5 år gamla.

PKD

SäSK rekommenderar även att föräldradjuren är scannade med ultraljud för njursjukdomen PKD innan parning.

Inavelsgrad

Vi rekommenderar att inavelsgraden på 4 generationer är max 3,12% och helst mycket lägre än så.

Lägg in annons för väntade kullar

Du som uppfödare och medlem i föreningen kan annonsera ut dina väntade kullar.

Annonser för väntade kullar av sibirisk katt

SE*Voyakas – 2021-12-31

Kullen beräknas födas runt 2021-12-31
Kullen kommer finnas i Åkersberga i Stockholms län

Information om föräldrarna till kullen

Mor till kullen
Sharlotta Grasiona, SIB n 09
HCM: normal 2021-03-15
Övriga tester: PKD och FIV/FeLV negativ. Ej bärare av cs, pk-brist eller b-blod (testad via MyCatDNA)
Far till kullen
Radimir de Somarie, SIB ns 23
HCM: normal 2021-01-06
Övriga tester: PKD och FIV/FeLV negativ. Ej bärare av cs, pk-brist eller b-blod (testad via MyCatDNA)
Ev. övrig information:
Sassa förväntas få sin sista kull nu kring nyår. Hon och pappan till kullen har båda två fantastiskt temperament! De fick en kull tidigare i år dock bara med en ensam kattunge i den kullen, en superfin hane fick dom då. Sassa är uställd till champion och saknar ett cert för IC, men då hon inte är särskilt förtjust i utställningar har vi lagt det på hyllan. Radimir har dock inte ställts ut ännu pga. covid-19.
Kullen föds och växer upp hemma hos oss i Åkersberga, barn på 7 och 9 år finns i hemmet.
Kan ev. bli aktuellt att jag kommer söka en fodervärd åt en honkatt från denna kull.
Stamtavla
Inavelsgrad 4 generationer: 0,00%
Kontaktuppgifter till uppfödaren
SE*Voyakas
Amanda Hedrén

Information inför köp av katt

Som förening vill ständigt försöka dela med oss utav nyttig information såväl som tips och råd. Både riktat till uppfödare och inom avel såväl som till sällskapsköpare och gällande skötsel.
Försök läsa på och förbereda så mycket som möjligt innan ni hämtar hem katten. Vi har exempelvis vår checklista inför kattköp. Där listar vi råd och tips inför ett kommande köp och vad man bör kolla upp, införskaffa och åtgärda i hemmet innan man hämtar hem katten. 
Ytterligare en bra sida att läsa är skötselråd för sibirisk katt. Där förklarar och informerar vi om grundläggande skötselråd. Där kan ni läsa om pälsvård, hur man klipper klor eller hur man kan utfodra katten på ett berikande sätt och samtidigt aktivera den. Vi har även en lista över giftiga växter för hund och katt.

Läs gärna också om de avelsrekommendationer som SäSK tagit fram och kontrollera så att föräldradjuren är testade för HCM och PKD enligt innan avel.