SIB-Nytt nr 1, 2014 ute nu!

Här publicerar vi ledaren till nya SIB-Nytt som innehåller en presentation av nya Hälsorådet – som verkar för den sibiriska kattens hälsa och god avel (tidigare Avelsrådet), en artikel om Årets Katt i SVERAK, allas vår stolhet SP Natalia,  ett referat från tandföreläsningen vi fick på förra rasseminariet, besök hos ett av SäSK testhem för allergitest i väster och ett i norr samt mycket mer! Numret ligger på medlemssidorna samt e-postas ut till alla medlemmar.

[divider]

Vilken tillväxt, och vilka framgångar!

En Sibirisk katt skriver historia! Vi gratulerar varmt Natalia som är den första Sibiriska katt som vunnit SVERAKs pris Årets Katt och ägaren Susanne Diepholtz! Vi glädjs med er, och är så stolta över er framgång! Läs mer i artikeln om Natalia och Sussies väg mot framgången.

2013 registrerades 914 sibiriska kattungar, vilket lägger oss på 4:e plats på SVERAKs raskatters 10-i-topp lista. Vi tar ett hopp från förra årets 6:e plats, och den Sibiriska kattens popularitet går inte att ta miste på. Underbart! Och… ett stort ansvar. Det gäller att vi gör ”rätt” i aveln nu, annars kan det snabbt få stora konsekvenser. Läs mer i Hälsorådets Johanna Fagers artikel!

SäSK har en viktig uppgift att ge stöd till uppfödare. Det är därför med stor glädje vi lanserar Hälsorådet inom Sällskapet Sibirisk Katt, före detta Avelsrådet, resultatet av närmare fem månaders intensivt arbete. Mer om detta på sidan 3-8.

Jag hoppas alla medlemmar möter de kompetenta, engagerade medlemmarna i Hälsorådet med stort stöd och tacksamhet, precis som jag känner. Det är inte en lätt roll att axla – man är i blickfånget som funktionär i SäSK i allmänhet, och i Hälsorådet i synnerhet, där många uppfattningar om ”rätt” och ”fel” finns. Jag hoppas vi kan lämna det bakom oss, och unisont fokusera på vad som är bäst för vår ras, acceptera att en del val kanske inte blir som just jag tycker, att vi kan diskutera sakfrågor utan påhopp och skilja på sak och person. Vi kan vara vänner även om vi tycker olika i sakfrågor!

Detta leder in på hur vi kommunicerar med varandra i SäSK. Det är dags för oss att enas om en kommunikationspolicy och därför är en övning planerad efter årsmötet. Därefter presenterar sig Hälsorådet och berättar bl.a. om tankar för att skapa ett hållbart arbete framåt, den kommande hälsoenkäten och rapporteringen i november.

Vi har också glädjen att presentera vår nya marknadsföringsgrupp som enats om sin första form, och en underbar artikel om hur det är att vara ett testhem. Blir du sugen att prova att vara testhem så välkomnar vi dig varmt!

Hoppas vi ses på årsmöteshelgen! Välkommen!

Anna Elmdahl, ordforande@sibiriskkatt.se