David och SE*Wira’s Suzzette Griffinya på SVT1 Go’kväll!

Den 18 mars 2014 medverkade David Eriksson och SE*Wira’s Suzzette Griffinya på Go´kväll, SVT1, där Susanne Hellman Holmström presenterar de fem mest populära kattraserna enligt SVERAKs statistik för 2013. Vår ras Sibirisk katt ligger på 4:e plats, och vi har tagit ett rejält kliv uppåt från den 6:e plats vi hade 2012.

David Eriksson och S*Wira’s Suzzette Griffinya representerade den Sibiriska katten och David fick tillfälle att berätta lite om rasen, att många allergiker kan tåla rasen, och att Sällskapet Sibirisk Katt erbjuder en möjlighet att få besöka testhem för att testa om de kan tåla en ”sibbe”.
Susanne Hellman Holmström lyfte också fram att den Sibiriska katten är en läraktig ras, nästan som en hund, och tom används som cirkuskatt i Ryssland.

Vi intervjuar David efter TV-inspelningen, och frågar:

Hur reagerade Suzzette på att vara i en TV-studio?
Hon var hur cool som helst, reagerade inte med en tillstymmelse till stress, utan bara nyfikenhet, säjer David nöjt.

Vad var det mest intressanta med ert deltagande?
Att se hur många som är inblandade i en ganska enkel TV-inspelning…

Vad var det roligaste bakom kulisserna?
Det var nog meteorologen som verkligen fastnade för Suzzette, och höll på att missa sitt framträdande… Att jag gick fel på väg in i studion och höll på att hamna i en nyhetssändning, det är en annan historia, skrattar David.

David, som samordnar Sällskapet Sibirisk Katts marknadsföringsgrupp, tipsar också om att Go’kväll senare kommer läggas ut på SVT Play.

För er som är intresserade av allergitest och våra testhem, läs mer på www.sibiriskkatt.se/allergi-testhem.

Vi är också glada över att få se Davids huskatt Matilda i programmet, också en mycket vacker katt!