SIB-Nytt nr 3 2014 ute nu!

Här publicerar vi ledaren till SIB-Nytt nr 3, 2014 som bland annat innehåller en artikel om BARF – för kattens välmående, reportage från Scandinavian Winner, intervjuer med nya medlemmar och ett testhem inom SäSK samt mycket, mycket mer! Numret ligger på medlemssidorna samt e-postas ut till alla medlemmar.

SIB-Nytt-redaktionen tackar alla varmt som bidragit till detta nummer, och vill samtidigt välkomna David Eriksson till redaktionsteamet! Vill du också skriva om den Sibiriska katten? Vi söker dig som vill jobba med layouten av tidningen, skriva artiklar eller på annat sätt bidra! Hör av dig till sibnytt@sibiriskkatt.se om du är intresserad eller har frågor!

Ledaren:

Vi når ut till fler än någonsin!

Vi är nu 340 medlemmar och har efter två år av vikande medlemsantal ökat med över 90 nya medlemmar jämfört med 2013. Vi har den starkaste tillväxten i medlemsantal i föreningens historia vilket gläder oss storligen!
Vi vill därför speciellt uppmärksamma alla nya och ny-gamla medlemmar; Varmt Välkomna till Sällskapet Sibirisk Katt! Vi hoppas att ni finner vårt arbete för den Sibiriska katten, kattägaren och kattägandet relevant och intressant. Har ni idéer och återkoppling på utvecklingen av föreningen, hör gärna av er!

Stort varmt tack till alla funktionärer som lägger er fri­tid på föreningen, det är ni som bygger SäSK! Tack ock­så till lojala uppfödare som erbjuder sina kattungeköpare och fodervärdar ett medlemskap i SäSK, en viktig faktor i vår tillväxt.

Många medlemmar berömmer vår hemsida. Våra fan­tastiska webmastrar är ett nav i föreningen, vi tackar Per Sautermeister och Joanna Nilsson för ert arbete som över­träffar mångas förväntningar! Vi har ca 270 unika besökare varje dag på hemsidan i genomsnitt – SäSK når verkligen ut till kattungeköpare och andra som vill läsa om vår ras!

Flera av oss i SäSK är allergiska mot katter. Många av våra medlemmar ger av sin tid och ställer upp som test­hem. Trycket på vår organisation är mycket stort och vi behöver fler testhem! Ställ upp du också, någon där ute längtar efter en Sibirisk katt och behöver testa allergin först… Läs mer i denna tidning!

Vi gläds också åt våra elektroniska enkäter, dels den där vi mäter resultat från allergitest, men också den nyligen framgångsrikt genomförda om Sibiriska kattens hälsa, som redovisas på rasseminariet den 8 november i Stock­holm.

Väl mött på det extra årsmötet och rasseminariet!

Anna Elmdahl, ordförande Sällskapet Sibirisk Katt