SIB-Nytt nr 1 2015

Här publicerar vi ledaren till SIB-Nytt nr 1, 2015. Årets första nummer är nu publicerat och har mailats ut till alla medlemmar och återfinns i elektronisk form på medlemssidorna. Numret finns även i en begränsad tryckt upplaga som kommer finnas tillgänglig för deltagarna på årsmöteshelgen. Detta nummer innehåller bland annat en artikel om dräktighet från Hälsorådet, en rapport från en utställning i Warszawa, en artikel om HCM-resultat i PawPeds, en presentation av allergiteamets enkät, och mycket mer.

Vi vill tacka Royal Canin för deras stöd till detta nummer av SIB-Nytt.

RC-Logo

[divider]

Ledare SIB-Nytt nr 1 2015

FRAMÅT – UPPÅT!

…sa vi förra årsmötet i Jönköping, helt eniga om att ”dä blir skiiijtbra”, gärna med östgötsk touch.

Och… hur blev det då, 2014?

I början av 2014 hade vi en svår situation, SäSK hade tappat medlemmar två år i rad, föreningens organisation fungerade inte, många funktionärer blev illa bemötta, kritiserade och påhoppade under flera år, ja, läget var akut. På årsmötet pratade vi mycket om hur vi kommunicerar med och behandlar varandra, och konstaterade att vi var många som ville hjälpas åt att skapa gemenskap, samverkan och vänlighet.

Hur gick det då? Vi tar resultatet av 2014 i siffror:

120 nya medlemmar 2014! Vi slutade på 370 medlemmar, vilket är den största tillväxten i föreningens historia! Tack alla uppfödare som bjudit kattungeköpare och fodervärdar på ett medlemskap i SäSK, läs mer på sidan 8!

974 nya Sibiriska katter i Sverige under 2014 ger en total population av 6002 sibbar! Här har SäSK ett stort ansvar att nå ut till nya sibbeägare med våra budskap om hälsa, avel och också handhavande, vilket kan vara nytt för många.

1242 testhemsbesök har förmedlats av vårt duktiga testhemsteam, och över hela Sverige har generösa, vänliga medlemmar öppnat sina hem och bjudit på sina Sibbar för att en allergiker ska få en chans att allergitesta. Oerhört imponerande av hela organisationen; ett stort tack till er alla från oss i styrelsen, men säkert också från 1242 allergiker som fått gosa med en Sibirisk katt!

133.759 besök på vår hemsida! Detta saknar motstycke! Det är svårt att jämföra hur detta står sig, då många föreningar inte mäter eller publicerar sina siffror, men vi är säkra på att detta är ett mycket gott resultat av vår fina hemsida och de marknadsinsatser som gjorts under året.

Vi har mycket att göra 2015 också, nu lägger vi in nästa växel! Tack för att ni hänger med i år också!

Anna Elmdahl, ordförande