Gunilla Wikström hedersmedlem i Sällskapet Sibirisk Katt

Gunilla Wikström tilldelades ett hedersmedlemskap i Sällskapet Sibirisk Katt i samband med rasseminariet i Skellefteå den 17 oktober 2015. Gunilla utnämndes med följande motivering:

Gunilla Wikström importerade de första tio Sibiriska katterna till Sverige från Ryssland år 2000 tillsammans med Vera Brännström. Gunilla Wikström hade stor kunskap om såväl katter som om import och karantän samt visade också ett exceptionellt engagemang då hon och hennes man fick tillstånd av Jordbruksverket att inrätta enskild karantän i hemmet.

Gunilla var vidare pionjär för avel av den Sibiriska katten i Sverige och hennes insatser och kunskap har haft en stor betydelse för rasens fortsatta utveckling.

Tack vare Gunilla Wikströms och Vera Brännströms initiativ och arbete har vi idag en frisk Sibirisk kattras i Sverige med över 6000 underbara Sibiriska katter som kära familjemedlemmar hos många tacksamma ägare.

Med denna bakgrund är det en ära att få utnämna Gunilla Wikström till hedersmedlem i Sällskapet Sibirisk Katt.

Styrelsen Sällskapet Sibirisk Katt