SIB-Nytt nr 4 2015

Styrelsen i Sällskapet Sibirisk Katt vill tacka våra medlemmar för ett fantastiskt 2015 genom att distribuera SIB-Nytt på papper som en liten julklapp!

Vi önskar er trevlig läsning, fortsatt trevliga helger och ett Gott Nytt År!

Nedan publicerar vi ledaren till SIB-Nytt nr 4 2015, som vanligt ett fullmatat nummer med rapport från vårt firande av att Sibiriska katter funnits 15 år i Sverige, och att en svenskfödd Sibirisk katt för första gången vunnit World Winner samt mycket, mycket annat!

Vi hoppas också att ni gillar bilderna på sibbarna som demonstrerar det vi brukar kalla ”sibbe-style”, dvs härliga, tokiga bilder på katter som ligger på rygg med tassarna rakt upp i luften, eller sitter på baken, istället för sina baktassar. Vi önskar er många goda skratt!

Vi vill vidare tacka alla som bidragit till detta nummer, och gläds speciellt åt att samarbeta med Lena Nordström, domare och aktiv i Birmasällskapet, som skrivit ett referat av forskningsrapporter om katters hälsa! Vi tackar även Stefan Andersson och Pernilla Helmersson som besökt våra testhem och som berättar om hur det gick. Vi tackar alla er som så generöst bidragit med bilder på era katter, och från olika evenemang som vi återger i tidningen.

Det är alla vi tillsammans som gör denna tidning möjlig! Varmt tack från redaktionen.

SIB-Nytt nr 4 har skickats till alla enskilda medlemmar i SäSK, och återfinns också i digital form på medlemssidorna på www.sibiriskkatt.se.

Styrelsen Sällskapet Sibirisk Katt

[divider]

Ledare SIB-Nytt nr 4 2015

Vilken höst med Sibiriska katter!

Välkomna till årets sista nummer av SIB-NYTT! Vi vill ge er alla medlemmar i Sällskapet Sibirisk Katt detta nummer på papper som en julklapp, och ett stort tack för ett fantastiskt år med Sibirisk katt!

Vilken härlig höst med Sibiriska katter vi haft, det saknar nog motstycke! Vi gläds åt många nya medlemmar, extra varmt välkommen till alla er nya, just nu är vi faktiskt 465 medlemmar i föreningen, helt enastående att kunna nå ut till så många! Tack för att ni är medlemmar och vill värna den Sibiriska katten!

Vi gläds åt ett mycket väl genomförd helg i Skellefteå då vi firade att vår ras funnits 15 år i Sverige. Vi fick en fantastisk helg tillsammans, härlig gemenskap, nya kontakter och framförallt två dagars oavbrutet pratade om de vi älskar så högt; Sibiriska katterna! Läs mer, både i förra numret och i detta.

Något som varit svårt att missa var att den första svenskfödda Sibiriska katten WW’15 SC S*AmiliiSibiri’s Prinzessin Glorina blev World Winner i Malmö! Glädjen och lyckan var total, inte bara hos ägare och uppfödare, utan jag vågar nog säja att hela sibbe- och kattvärlden delar glädjen! Läs mer om hur det gick till, och som en extra julklapp bjuder ägaren Sören Kedert detaljerat på hur han badar Sivan innan show! ”Sivans WW-bad”! Kan det vara något för flera? Kanske, kanske inte, som vanligt är det lite olika från katt till katt, i vår värld får man prova sig fram!

Vi hoppas att ni alla är med oss även under 2016, så vi tillsammans kan jobba för den Sibiriska katten, kattägandet och kattägaren på många olika sätt, för att vår ras ska fortsätta hålla sig frisk och så enastående den är idag!

Vi hoppas att fortsatt många i föreningen vill vara med i gemenskap, bidra med kunskap och ge sitt engagemang för utan det hade vi inte varit där vi är idag, och det är det föreningen och ambitionen att värna vår ras och våra katter byggs vidare på!

God Jul och Gott Nytt År önskar vi i styrelsen er alla, på två och fyra ben!

Anna Elmdahl
Ordförande