Kallelse till årsmöte och seminarium 2016

Alla medlemmar i Sällskapet Sibirisk Katt hälsas varmt välkomna till årsmöte och seminarium. Sedvanliga årsmöteshandlingar skickas elektroniskt och publiceras på medlemssidorna på SäSKs hemsida senast en månad innan mötet.
Kom ihåg! Betala medlemsavgiften senast 12 februari för rösträtt på årsmötet.

[box]

Program

Lördag 12 mars

09.30 Kaffe
10.00 Inleder och välkomnar till årsmöteshelgen. (Jeanette Houdi, tf. ordförande)
11.00 Vilken värdegrund behöver råda för att SäSK ska fortsätta locka såväl medlemmar som funktionärer? (Susanne Vikström, ledamot)
11.40 Årets Sibiriska katt
12.00 Lunch
13.00 Årsmöte, ordförande inleder
Kaffe och dopp serveras vid mötet.
Vi lämnar lokalen senast kl 18.00.
Efter årsmötet har den nya styrelsen sitt konstituerande möte.

Söndag 13 mars

Seminarium

9.00 Kaffe
9.30 ”Avel och selektion”, Ulrika Olsson
12.00 Lunch
13.00 ”Avel och selektion”, Ulrika Olsson
Ca 15.30 avslut och kaffe

Söndagen kostar  200 kr/person. Betalas vid anmälan.

[/box]

Anmälan och kostnad

Anmäl deltagande till kassor@sibiriskkatt.se senast 1 mars. Ange följande

  • vilken/vilka dagar du vill delta
  • allergier och specialkost

Seminariet söndag kostar 200 kr som betalas in på SäSKs plusgiro 373714-5 senast 1 mars.
Lördagen är kostnadsfri för medlemmar.
OBS! Avgiften återbetalas inte vid återbud senare än 7 dagar innan seminariet.

Förtäring

SäSK bjuder på fika och lunch under lördagen. På söndag ingår det i avgiften.

Plats och transport

Studiefrämjandets lokaler på Norrtullsgatan 12 N, Odenplan, Stockholm. Transport enklast med t- bana. Grön linje till station Odenplan. Resan tar 5 minuter från T-Centralen, därefter ett par minuters promenad till lokalen. Anmälda deltagare får kod till porten senare.

[divider]

Seminarium: Avel och selektion

Söndagen 13 mars

Vi är glada att kunna presentera ett av många önskat seminarium om ”Avel och selektion”. Ulrika Olsson har i samarbete med SäSK genomfört ett liknande seminarium 2005, men mycket har hänt sedan dess och många nya uppfödare har tillkommit i vår rasring. Ämnet är mer aktuellt än någonsin också med tanke på den snabba tillväxten av den Sibiriska kattrasen i vårt land.

Seminariet ”Avel och selektion” kommer att beröra skillnad mellan avel och kattungeproduktion, uppställandet av avelsmålet, prioriteringar i aveln, avelsvärderingssystem, rasers utveckling, extremavel, selektion och genetisk variation, samarbete i aveln och delat ansvar.

Vi hälsar Ulrika Olsson, grundare av Pawpeds, tidigare domare och med stor erfarenhet av hälsofrågor på katt varmt välkommen som föreläsare. Ulrika är en eldsjäl med ett stort engagemang för hälsofrågor på katt och är den som har startat hälsoprogrammet för Maine Coon.

Ulrika har också startat Pawpeds, där vi alla kan lägga in stamtavlor, göra testparningar och analysera parningskombinationer ur ett HCM-perspektiv. Pawpeds är också en gedigen undervisningsportal och ett bibliotek på nätet. Förutom att ansvara för Pawpeds leder Ulrika kurser och föreläser om hälsofrågor och genetik.

Ulrika är uppfödare av Maine Coon under stamnamnet S*Ylletrollets.

ulrika_olsson

[divider]

Varmt välkomna önskar
Styrelsen i Sällskapet Sibirisk Katt